Vijesti Privreda Italijani pomažu u sanaciji posljedica poplava

Italijani pomažu u sanaciji posljedica poplava

0

Italijanska Vlada pomoći će sanaciju odvodnog kanala u Industrijskoj zoni u Derventi sa oko 50.000 evra, a očekuje se još toliko novca za pomoć ljudima koji su imali štetu tokom 2014. godine, izjavio je načelnik opštine Derventa Milorad Simić nakon današnjeg razgovora sa delegacijom italijanske Ambasade.

derventa italijani pomazu u sanaciji

Ovo je druga posjeta predstavnika italijanske Ambasade, pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova Vlade Italije, a osnovni cilj posjete je pomoć nakon poplava.

– Veći broj privrednika iz Italije radi dobro u Derventi, zapošljava ljude, ostvaruju rezultate i stvaraju imidž po kojem je naš grad poznat. Danas smo im pokazali projekat odvodnog kanala u Industrijskoj zoni, u kojoj Italijani imaju svoje proizvodne kapacitete, zatim Austrijanci i domaći privrednici, a čijom realizacijom umnogome štitimo to područje od poplava i stvaramo sigurnost svim budućim investitorima – rekao je Simić.

On je dodao da je to je svakako dobra poruka investitorima da dođu u Derventu i započnu poslovne aktivnosti.

Koordinator na projektu za sanaciju posljedica od poplava pri italijanskoj Ambasadi u BiH Marko Zekinato rekao je da je Derventa među izabranim opštinama u kojima se realizuje projekat pomoći za sanaciju posljedica poplava.

– Opština Derventa kandidovala je projekat sanacije kanala u Industrijskoj zoni, gdje posluje i jedan broj italijanskih firmi ili preduzeća, s ciljem sprečavanja svih budućih poplava. U toku je obilazak terena, prave se operativni planovi i može se očekivati u junu početak radova – rekao je predstavnik italijanske Ambasade.

Osim Dervente, projekat se provodi u Sanskom Mostu, Maglaju, Orašju i Zvorniku.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code