Italijani žele otvoriti proizvodni pogon u Derventi – VIDEO

0

Firma “Ediz plast tubi” iz italijanskog grada Kuneo zainteresovana je za otvaranje manjeg proizvodnog pogona u Derventi, izjavio je predstavnik firme Franko Ogero.

Italijani zele otvoriti proizvodni pogon u Derventi

– Želja nam je da otvorimo manji pogon za proizvodnju građevinskog materijala. Derventa je veoma zanimljiva sredina za oblast građevinarstva i metalske industrije i u tom pravcu će i slijediti naše dalje aktivnosti – rekao je Ogero, nakon razgovora sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i obilaska lokacija u ovoj lokalnoj zajednici.

Ogero je podsjetio da su određene poslovne aktivnosti u Derventi već imali odmah poslije rata, kada je sve bilo razrušeno, a danas ova opština izgleda mnogo modernije.

Načelnik opštine Milorad Simić izjavio je da je Derventa otvorena za sve investitore i da će lokalna zajednica učiniti sve da olakša poslovanje.

– Derventa postaje prepoznatljiva po broju firmi čiji je većinski kapital inostrani, a to su u najvećoj mjeri austrijske kompanije, zatim njemačke, a sve više se pojavljuju i italijanske firme – rekao je Simić.

SRNA – glas-regije.com

Isječak iz Novosti TV Kanal 3, emitovanih 1. aprila:

TV Kanal 3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code