Izložba slika Zdenka Bećarevića iz Dervente

0

U srbačkom Domu kulture večeras je otvorena druga samostalna izložba likovnih djela slikara Zdenka Bećarevića iz susjedne opštine Derventa, o čijem je stvaralačkom opusu govorio njegov sugrađanin diplomirani vajar Predrag Mitrić.

GrbOpstineDerventa

“Zdenko Bećarević slika vođen preciznim okom i bravuroznim pokretom ruke tražeći vlastiti stil. On ne želi da se dopadne prosječnom posmatraču niti da se nametne široj publici po svaku cijenu, nego da u toj čarobnoj igri boja zvanoj traženje i nalaženje jednostavno da odgovor `to su moje misli i osjećanja, to sam ja`”, rekao je profesor Mitrić i dodao da je umjetnik prije Srpca imao samostalnu izložbu slika u klubu “Udas” u Banjaluci.

Na izložbi slika pod nazivom “Ko sam ja”, koju je večeras otvorio predstavnik srbačkog Centra za kulturu i sport Stevan Umljenović, izloženo je 40 djela rađenih tehnikom ulje na platnu i akril, koja srbački ljubitelji likovne umjetnosti mogu vidjeti narednih 10 dana.

Tekst: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code