Vijesti Kultura i obrazovanje “Kineski zid” predstavljen derventskoj publici – FOTO

“Kineski zid” predstavljen derventskoj publici – FOTO

0

Kratkometražni film „Kineski zid“, režiserke Aleksandre Odić, predstavljen je večeras i derventskoj publici, u prepunoj Velikoj sali Centra za kulturu.

Radi se o filmu snimljenom u ljeto 2015. godine u Derventi i okolnim selima, čija radnja prati veliku ljubav između djevojčice Maje i njene omiljene tetke Ljilje, te njihovom tužnom rastanku, bitnoj prekretnici u njihovim životima.

Djelo je posebno i za našu publiku jer je Odićeva rođena Dervenćanka, dok jednu od dvije glavne uloge igra mlada Dervenćanka Elena Matić.

Veliko interesovanje i znatiželja naših sugrađana ni ne čudi, s obzirom da nemamo često priliku da pogledamo jedno djelo takve vrste, koje je u tolikoj mjeri povezano sa našim gradom.

Projekciju filma uveličali su, pored režiserke Aleksandre Odić i osmogodišnje Dervenćanke Elene Matić, glumici Faketa Salihbegović-Avdagić i Mugdim Avdagić iz Zenice, Nataša Janković, producentkinja iz Beograda, Miloš i Katarina Matić iz tima produkcije, Mila Sremčević, zadužena za „kasting“ glavne djecije uloge, Robertina Milošević i drugi.

U prilično emotivnoj atmosferi Odićeva se zahvalila opštini Derventa, mnogobrojnim pojedicima i preduzećima koji su podržali njen rad.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Sarajevskom filmskom festivalu.

B. Nikolić – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code