Vijesti Društvo Komunalac: Ugovori formalnost, ali zakonska obaveza

Komunalac: Ugovori formalnost, ali zakonska obaveza

0

Građanima Dervente već neko vrijeme zaposlenici Komunalca nude na potpisvanje ugovore kojima se reguliše položaj davaoca usluga, Komunalca, i korisnika, odnosno građana naše opštine.

Komunalac
Foto: Ivan Živković

Iako se radi o običnoj formalnosti, kod jednog broja građana je to dovelo do određenih zabuna, pa su neki čak i odbili da potpišu navedeni dokument.

Radi se o tipskim ugovorima kojim zainteresovane strane regulišu svoje obaveze, odnosno Komunalac se obavezuje na pružanje usluga iz svoje nadležnosti, a korisnici na njihovo redovno plaćanje. Posledica je to primjene novog Zakona o komunalnim djelatnostima, a jednim ugovorom su obuhvaćene sve usluge koje Komunalac pruža: distribucija vode, kanalizacija i odvoz smeća.

Ova aktivnost će se provoditi i u narednom periodu, pa je važno naglasiti da se položaj korisnika usluga zapravo uopšte ne mijenja potpisivanjem ugovora.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code