Vijesti Kultura i obrazovanje Koncertom i instrumentima budući muzičari obradovali učenike centra “Budućnost” – FOTO

Koncertom i instrumentima budući muzičari obradovali učenike centra “Budućnost” – FOTO

0

Učenike Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” danas su koncertom obradovali polaznici Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“ iz Banjaluke. Tom prilikom budući muzičari centru su poklonili i muzičke instrumente flautu, klarinet, obou i hornu.

Naime, nakon februarskog koncerta „Fluteta“ u centru „Budućnost“, rodila se ideja da dame koje čine kvartet pokušaju sakupiti nekoliko instrumenata koji bi nastavnici Violeti Pećić i njenim učenicima pomogli pri izvođenju nastave muzičke kulture u centru.

Kako dvije članice „Fluteta“ rade u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“, pronašli smo nekoliko instrumenata u arhivi, i tako realizovali Violetinu ideju da bi unaprdili kvalitet nastave muzičke kulture. Sa sobom smo iz Banjaluke poveli i učenike Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“, koji su održali mini-koncet, predstavili sebe i kompozicije, a takođe su učenicima centra „Budućnost“ objasnili sastav, građu i kakav ton proizvode ovi instrumentu, rekla je Sunčica Lončar, predstavnica „Fluteta“.

Na ovaj način nastava će se sada odvijati kvalitetnije, naročito za slijepe učenike.

U nastavi muzičke kulture, prilikom obrade instrumenata, do sada smo koristili fotografije, što slijepoj djeci nije pružalo mogućnost da dožive izgled instrumenta, tako da će ovo biti idealna prilika da se to promijeni, rekla je Pećićeva.

Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” ima 52 učenika, te 21 korisnika dnevnog centra u okviru ove ustanove.

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code