Vijesti Kultura i obrazovanje KUDM “Bosiljak” iz Dervente igrom i pjesmom osvojili Evropu

KUDM “Bosiljak” iz Dervente igrom i pjesmom osvojili Evropu

0

Kulturno-umjetničko društvo mladih (KUDM) “Bosiljak” iz Dervente obilježava dvije decenije uspješnog rada, a nakon spektakularnog vaskršnjeg koncerta, nastavili su da tradiciju, kroz igru i pjesmu, predstavljaju na evropskoj sceni.

slikacitava

Članovi “Bosiljka” vratili su se u Derventu puni pozitivnih utisaka iz austrijskog grada Linca, gdje su minulog vikenda nastupali na “Teslinom proljećnom danu folklora”, koji je organizovao Srpski kulturno-sportski klub “Nikola Tesla”. Rukovodilac “Bosiljka” Stana Nagradić napomenula je da je riječ o drugoj posjeti Austriji, podsjećajući da su 2000. godine u tom gradu proglašeni za najbolji ansambl evropske srpske dijaspore.

– Spektakularnim vaskršnjim koncertom obilježili smo 20 godina rada, a u tom duhu nastavljamo da njegujemo i predstavljamo tradiciju srpskog naroda – rekla je Nagradićeva i dodala da su na adresu društva stigli brojni pozivi za učešće na raznim festivalima i revijama folklora.

– Imamo dosta poziva za festivale, a cilj nam je da u toku godine odemo na jedan internacionalni festival u Briselu – naglasila je ona.

Društvo je osnovano 1995. godine, a ansambl je nastupao u svim državama bivše Jugoslavije, Italiji, Francuskoj, Turskoj, Grčkoj, kao i Poljskoj, Ukrajini, Rusiji i drugim zemljama.

Glas Srpske

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code