Vijesti Društvo KUDM “Bosiljak”: Vaskršnji koncert i proslava 20 godina rada

KUDM “Bosiljak”: Vaskršnji koncert i proslava 20 godina rada

0

Kulturno umjetničko društvo mladih „Bosiljak“ 13. aprila organizuje veliki Vaskršnji koncert kojim će ujedno obilježiti i 20 godina aktivnog rada. Ovaj folklorni spektakl, zbog velikog interesovanja javnosti, održaće se u derventskoj Sporstkoj dvorani.

derventa kudm bosiljak 20 godina rada

Posebna zanimljivost koncerta biće to što će svih dvanaest predviđenih koreografija izvesti upravo Folklorni ansambl „Bosiljak“, a dvosati program upotpuniće i estradne zvijezde kao gosti iznenađenja.

KUDM „Bosiljak“ je osnovano 1995. godine, a od tada je u ovom društvu svoje prve folklorne korake načinilo preko 1 500 mladih koji su „Bosiljak“ i Derventu proslavili u čitavoj Evropi osvojivši veliki broj nagrada i priznanja. Na Evropskoj smotri dijaspore u Lincu 2000. godine „Bosiljak“ je proglašen najboljim ansamblom Evrope, a 2006. godine umjetnički rukovodilac i koreograf ovog društva Stana Nagradić postala je „Ličnost godine“ u oblasti kulture. Ansambl je nastupao u svim državama bivše Jugoslavije, u Italiji, Francuskoj, Švicarskoj, Turskoj, Grčkoj, Rumuniji, Poljskoj, Rusiji i drugim zemljama, a preko 900 izvedenih tačaka pogledalo je više od 900 000 ljudi. „Bosiljkovići“ su ugostili više od stotinu društava iz čitave Evrope, a vrijedi istaći i desetine humanitarnih koncerata kojima si nastojali pomoći „običnim“ ljudima.

Koncert počinje u 19.00 časova, a ulaznica košta 5 KM.

PROGRAM:

derventa kudm bosiljak 20 godina rada program

Boris Nikolić – Derventa Cafe

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code