Kuglaši slavili u derbiju

0

Proteklog vikenda na kuglani SRC-a „Olimp“ derventski kuglaši ugostili su ekipu „Minerala“ iz Teslića u derbiju 5. kola Prve lige Republike Srpske. Domaći kuglaši uspjeli su savladati goste u infarktnoj završnici, te tako zadržati lidersku poziciju na tabeli.

4. kolo tabela
Tabela Prve kuglaške lige Republike Srpske

U prvom bloku za „Derventu“ nastupili su Nikola Brković i Dalibor Đurić. Brković je u zadnjem setu izgubio poen, dok je Đurić savladao protivnika. Nakon prvog bloka rezultat je bio 1:1 i 2 čunja na strani gostiju.

U drugom bloku za domaćine su nastupili Petko Đurić i Jovo Jeftić. Takođe, kao u prethodnom bloku, učinak je bio polovičan. Đurić je dobio, a Jeftić izgubio poen. Nakon drugog bloka rezultat je bio 2:2 i 11 čunjeva za goste.

U posljednjem,trećem bloku, za Dervenćane su natupili Bojan Simić i Ljubomir Prodić. Konačan ishod meča nije se znao sve do zadnje kugle. Ipak Simić je osvojio poen, dok je Prodić odigrao „egal“ sa pritvnikom te tako osvojio pola poena. Konačan rezultat 5,5:2,5 i 6 čunjeva na strani domaćina.

Ovom pobjedom „Derventa“ je zadržala lidersku poziciju na tabeli, a u slijedećem kolu koje je na programu narednog vikenda, Dervenćani putuju na teško gostovanje u Trebinje.

KK „Derventa“ 5,5:2,5 KK „Mineral“ (3231:3225)

Nikola Brković (549), Dalibor Đurić (527), Petko Đurić (537), Jovo Jeftić (520), Bojan Simić (573), Ljubomir Prodić (525)

 B. N. – Derventa Cafe

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code