Vijesti Sport Milojević šampion u Zalužanima – FOTO

Milojević šampion u Zalužanima – FOTO

0

Prošlog vikenda na stazi u Zalužanima održana je „Vidovdanska moto-trka Banjaluka 2015“ koja je bodovana za Prvenstvo Republike Srpske i Šampionat BiH, a na kojoj je među dvadesetak motociklista iz BiH, Srbije i Hrvatske zapažen rezultat ostvario Dervenćanin Miroslav Milojević.

Milojevic sampion u Zaluzanima 8

Motociklisti su se na dvodnevnoj kružnoj trci takmičili u klasama do 600 ccm (hepening i superštok) i 1 000 ccm (hepening i superštok), a u svakoj od ove četiri konkurencije vožene su po tri trke. Milojević, koji je član AMD Derventa, bio je dominantan u kategoriji 600 ccm superštok i zabilježio sve tri pobjede, dok je u klasi do 1 000 ccm superštok osvojio 2., 3. i 4. mjesto, ali sa motociklom koji nije konkurentan u toj klasi (onim od 600 kubika).

Sve ovo nije iznenađenje za ljubitelje moto-sportova u našoj opštini i šire jer je Miron već bio šampion RS i BiH 2006. i 2007. godine u klasi 600, potom 2009. šampion Srbije u klasi 1000, a 2011. godine je postao rekorder staze u Zalužanima.

S obzirom da se radi o jako skupom sportu bilo je potrebno obezbijediti mnogo sponzora, a ostvarenje ovog fantastičnog rezultata pomogli su opština Derventa, „NUR Trans“, DOO „DN-Plinex“, klub „Libero“, DOO „Formula“ Derventa, „Grafit S&N“, srbački „Agro-Danijel“ i vulkanizerska radnja „Jović“ iz Banjaluke.

 

Boris Nikolić – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code