Vijesti Društvo Milovan Karakaš započeo štrajk glađu – VIDEO

Milovan Karakaš započeo štrajk glađu – VIDEO

0

Milovan Karakaš, ratni vojni invalid iz Dervente, stupio je u štrajk glađu u banjalučkom parku Mladen Stojanović.

Kantonalni sud u Bihaću, u maju prošle godine, osudio ga je na dvije i po godine zatvora, zbog ratnog zločina nad civilima u Sanskom Mostu 1992. godine.

Karakaš tvrdi da nije dobio presudu Vrhovnog suda Federacije, i da ga predsjednik Osnovnog suda u Derventi Zijad Grbić, protivno zakonu, šalje u zatvor. Zahtijeva da mu budu omogućena prava, koja mu pripadaju kao optuženom.

– Odlučio sam da štrajkujem ispred zgrade Vlade tražeći svoja prava, a to je da se uruči presuda Višeg suda iz Sarajeva, pravo na žalbu i da se pokrene ponovni postupak suđenja uz pratnju medija, prvo na saslušanje mojih svedoka i pravo na istinu, koju ovaj sud ne prihvata, jer po njemu akcija Koridor ’92 bila je u maju, a ne u junu i julu ’92. kad se zaista i desila. Oni premještaju Koridor kako se njima sviđa da bi mene osudili, istakao je Karakaš.

RTRS

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code