Vijesti Društvo Ministar Maida Ibrišagić-Hrstić otvorila Sajam privrede i turizma u Derventi

Ministar Maida Ibrišagić-Hrstić otvorila Sajam privrede i turizma u Derventi

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Maida Ibrišagić-Hrstić, svečano je juče otvorila Deveti sajam privrede i turizma, koji se od 25. do 27. avgusta održava u Derventi.

Ministar Maida Ibrisagic-Hrstic otvorila Sajam privrede i turizma u Derventi

Prilikom ceremonije otvaranja ona je istakla da sajam svake godine okuplja veliki broj izlagača iz Republike Srpske i zemalja regiona, što ga svrstava u red značajnih privredno-turističkih manifestacija u Republici Srpskoj.

”Vlada Republike Srpske prepoznala je manifestaciju koja ima važnost ne samo za područje opštine Derventa, već je i događaj od republičkog značaja”, navela je ministar Maida Ibrišagić-Hrstić tokom obraćanja prisutnima.

Ona je istakla da mnogi izlagači na sajmu nude autentične proizvode iz Republike Srpske, kao i da je domaća gastronomska ponuda, koja je jedinstvena u svijetu, poseban vid turističke ponude sa kojom je moguće ugostiti turiste iz cijelog svijeta.

”Vlada Republike Srpske opredijeljena je da se sve naše turističke vrijednosti i kapaciteti zaštite i očuvaju, ali i da se unaprijedi turizam kao privredna oblast koja će doprinijeti razvoju cijele Republike Srpske”, naglasila je ministar Maida Ibrišagić-Hrstić.

U skladu s tim, navela je i da je Ministarstvo trgovine i turizma finansijski podržalo manifestaciju na kojoj učestvuje oko 120 izlagača iz Republike Srpske i zemalja regiona.

Devetom sajmu privrede i turizma u Derventi, prisustvovala je i pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo, Aleksandra Trifković.

Ona je prethodno prisustvovala sastanku sa turističkim organizacijama iz Dervente, Doboja, Bijeljine i Modriče, te Udruženjem građana ”Celor” iz Dervente, na kojem je razgovarano o aktivnostima na razvoju turizma u ovim lokalnim zajednicama.

vladars.net

PODIJELI