Vijesti Društvo Ministarstvo odobrilo sredstva za sanaciju samostana u Derventi

Ministarstvo odobrilo sredstva za sanaciju samostana u Derventi

0

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i provincijalna glavarica s.m. Mirjana Đaković, ispred Družbe sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskoga iz Sarajeva, potpisali su danas ugovor kojim je Ministarstvo obezbijedilo sredstva u iznosu od 10.000 maraka za realizaciju projekta kojim će se sanirati krov i uraditi termoizolacija samostana u Derventi. Nakon crkve u Modranu, tako će se ulagati u plehanski samostan.

Ministar Čordaš upoznao je sagovornice o Programu rješavanja problema raseljenih lica, izbjeglica i povratnika u 2017. godini u okviru kojeg je potpisan ovaj Ugovor. On je naglasio da je u okviru Programa značajan dio sredstava namijenjen pružanju podrške projektima održivog povratka, sa posebnim akcentom na obnovi vjerskih objekata.

– Obnova vjerskih objekata je veoma je važna za povratničku populaciju, i mi nastojimo već duži niz godina pružati podršku projektima održivog povratka putem izdvajanja značajnih sredstava za ove namjene, istakao je Čordaš.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, u okviru pružanja podrške projektima održivog povratka, u proteklih šest godina na prostoru Dervente za obnovu vjerskih objekata izdvojilo je preko 350 000 maraka.

Ministar Čordaš i njegovi savjetnici razgovarali su sa s.m. Mirjanom Djaković i s.m. Monikom Martić o povratku na prostore gdje Družba sestara Milosrdnica sv. Vinka Paulskoga djeluje, kao i o značaju projekata, koji će biti realizovani, za vjernike i povratnike.

Provincijalna glavarica s.m. Mirjana Djaković ovom je prilikom zahvalila Ministarstvu na dodijeljenim sredstvima, te je ministra upoznala o radovima koji će biti realizovani na objektu samostana, uz nadu da će ovako uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti.

vlada.net

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code