Mjere vlade ublažile krizu

0

Mjere Vlade Republike Srpske (RS) koje su bile namijenjene ublažavanju posljedica ekonomske krize u opštini Derventa dale su pozitivne rezultate, izjavila je danas ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Jasna Brkić.

Mjere vlade ublazile krizu

Brkićeva je rekla da je u toku prošle godine u opštinu Derventa uloženo oko tri miliona KM.

“U poljoprivredu je uloženo 2,5 miliona KM, a oko 500.000 KM u industriju, kao podsticajna sredstva i subvencije za električnu energiju socijalno ugroženom stanovništvu”, navela je Brkićeva nakon sastanka sa načelnikom opštine Derveta Miloradom Simićem.

Ona je najavila da će podsticajnih sredstava biti i u ovoj godini, jer neka preduzeća u Derventi iz oblasti obućarske i tekstilne industrije, koja zapošljavaju najveći broj radnika, imaju poteškoće kada je riječ o ispunjavanju obaveza prema radnicima.

Brkićeva je izrazila uvjerenje da će zahvaljujući mjerama Vlade RS i dogovorima sa poslodavcima kriza biti prevaziđena i neće biti otpuštanja radnika.

Ona je podsjetila na prerađivačke kapacitete firme “Frukta trejd” i farmu muznih krava u Polju kod Dervente.

SRNA 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code