Vijesti Privreda “Mreža Netvork” i “Sanino” primjer kako promovisati Srpsku

“Mreža Netvork” i “Sanino” primjer kako promovisati Srpsku

0

Primjer kako Republika Srpska može da se promoviše u inostranstvu predstavljaju preduzeća “Mreža netvork” i “Sanino”, jer su proizvodnju uspjela da plasiraju na inostrano tržište, rekao je danas u Derventi ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

sanino

Klokić je naglasio da je Derventa jedna od najrespektabilnijih opština u BiH, sa najnižom stopom nezaposlenosti, najmanjom zaduženošću i dobrim izvoznim pokazateljima.

“Derventa je primjer kako treba raditi, odnosno kako jedan načelnik treba da vodi lokalnu zajednicu”, istakao je Klokić, nakon obilaska proizvodnih pogodna firmi i razgovora sa načelnikom opštine Miloradom Simićem i njegovim saradnicima. Klokić je naveo da je sa načelnikom opštine razgovarano o odnosu lokalne i republičke vlasti i o manjim poteškoćama za koje će se nastojati da budu riješene u narednom periodu.

Načelnik Simić naveo je da je sa Klokićem razgovarano o upisnoj politici, stopi raspodjele novca od PDV-a, ali i ostalim aktivnostima lokalne zajednice koje se provode radi obezbjeđenja najboljih uslova za privrednike i život građana.

“Novac treba da se vraća gdje je i prikupljen, odnosno gdje je najveća proizvodnja. Ima problema o kojima smo razgovarali, ali većina njih se može riješiti bez velikih troškova. Ministru smo iznijeli naše prijedloge kako da privredni ambijent u Republici Srpskoj bude još bolji”, rekao je Simić.

Zoran Tošić, Rukovodilac preduzeća “Mreža netvork” koje se bavi proizvodnjom računara i računarske opreme, rekao je da je posjeta ministra dobrodošla, da to cijene i inostrani partneri, i da je to dokaz da Republika Srpska, resorno ministarstvo i Vlada brinu o privrednicima, posebno o grani privrede koja je budućnost, i kojoj treba posvetiti posebnu pažnju.

“Postojimo 10 godina i proizvodimo za najrenomiranije firme na evropskom i svjetskom tržištu. U fabrici je zaposleno 150 radnika, a na jesen planiramo da proizvodnju uselimo u nove proizvodne pogone”, naglasio je Tošić.

Direktor fabrike obuće “Sanino” Radovan Pazurević rekao je da bi bilo poželjno raditi na pokretanju proizvodnje kože, ali i drugog repromaterijala koji se koristi u obućarskoj grani.

“Većinu toga možemo proizvesti na domaćem tržištu, a ne potezati za reprometrijalom na svjetskim pijacama. Široka je lepeza djelovanja ministarstva, koje vodi Klokić, počev od podsticaja do kontakata sa inostranstvom”, naveo je Pazurević.

Osim Klokića, u posjeti Derventi bili su i pomoćnik ministra za ekonomske odnose Slobodanka Dubravac i savjetnik ministra Nemanja Kovačević. Razgovoru i obilasku pogodna prisustvovali su narodni poslanik iz Dervente Igor Žunić, predsjednik SO-e Derventa Jozo Barišić, zamjenik načelnika Siniša Jeftić, te načelnici Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Mirsad Bećirović i načelnik Odjeljenja opšte uprave Novak Nović.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code