Vijesti Politika Na 13. sjednici Skupštine mali broj tačaka, ali veoma značajnih

Na 13. sjednici Skupštine mali broj tačaka, ali veoma značajnih

0

Trinaesta sjednica Skupštine opštine Derventa održaće se srijedu, 15. novembra, sa početkom u 10 časova, odlučeno je na Kolegijumu SO. Na dnevnom redu 13. sjednice predloženo je 8 tačaka.

Nakon usvajanja Zapisnika sa 12. sjednice Skupštine opštine Derventa i „aktuelnog časa“, Skupština opštine Derventa razmatraće Prijedlog plana o izmjenama i dopunama Plana kapitalnih ulaganja opštine Derventa za 2017. godinu u iznosu od 1.114.265 maraka, te Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Derventa za period 01.01. do 30.09.2017. godine sa posebnim osvrtom na ostvarenje lokalnih prihoda po vrstama.

Na 13. sjednici odbornici Skupštine opštine razmatraće Nacrt Rebalansa Budžeta opštine Derventa za 2017. godinu, kojim se vrši usklađivanje budžetskih sredstava i budžetskih izdataka na nižem nivou za oko 1.150.000,00 maraka, zbog neostvarivanja primitaka po osnovu prodaje zemljišta, te smanjenog prihoda od rente i naknade za uređivanje građevinskog zemljišta koji su vezani za navedeno zemljište i izgradnju.

Jedna od tema biće i Nacrt Budžeta opštine Derventa za 2018. godinu (opširnije OVDJE), kao i Nacrt Programa rada Skupštine opštine Derventa za 2018. godinu. Na sjednici Kolegijuma predstavljena je analiza realizacije programa rada parlamenta za tekuću godinu, prema kojoj je do kraja oktobra planirano obrađivanje 101 teme. Od tog broja, do kraja oktobra realizovano je 89 tema, što, kako su istakli, ne znači da do kraja godine neće biti realizovane i preostale teme.

Na kraju sjednice, Skupština opštine će razmatrati Informaciju o aktivnostima vezanim za rješavanje stambenog pitanja nosioca stanarskog prava čiji su stanovi porušeni.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code