Vijesti Politika Na “aktualcu“ 15. sjednice Skupštine opštine nikad raznovrsnija pitanja

Na “aktualcu“ 15. sjednice Skupštine opštine nikad raznovrsnija pitanja

0

Na petnaestoj sjednici Skupštine opštine Derventa održanoj 31. januara postavljeno je pet poslaničkih pitanja.

Odbornik HNS-a BiH Marinko Nikolaš postavio je pitanje u vezi naplate parkinga, odnosno potrebi isticanja brojeva za plaćanje putem SMS poruka, što bi koristilo sugrađanima i gostima Dervente.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Goran Jevtić pojasnio je da je SMS broj za plaćanje parkinga jedinstven za sve operatere i da se nalazi na svakom parkingu. 15 minuta od trenutka parkiranja vas niko neće kazniti, možete kupiti kartu ili obaviti kraći posao. Nažalost, uplata se ne može izvršiti slanjem SMS-a sa brojeva stranih operatera, ali to je stvar Regulatorne agencije i ne može se promijeniti.

Odbornik SDS-a Pero Đurić postavio je pitanje da li postoji oprema i ustanova koja se može angažovati za čišćenje ulice? Istakao je da je od „Komunalca“ i Vatrogasne tražio da operu ulicu zaprljanu zbog izvođenja radova, uz plaćanje nadoknade, ali iz obje ustanove odgovor je glasio da ne mogu.

Denis Pijetlović, šef kluba odbornika SNSD-a, pojasnio je da u „Komunalcu“ imaju cisternu koju tokom zime konzervišu i sa koje skidaju pumpu da ne bi došlo do smrzavanja. Potrebna su nam dva dana da je vratimo u funkcionalno stanje i ubuduće kada nam se obratite mi ćemo to rado odraditi.

Odbornik Đurić je prokomentarisao da su time ispravno vozilo stavili u neispravno stanje i tako ga pokvarili, što je Pijetlović demantovao.

Milorad Novaković, odbornik SDS-a, upozorio je da je u dijelu puta prema Osinji, kod odvajanja za Mišince, prekopan dio puta tokom prilikom izgradnje vodovoda. Nakon toga je taj dio posut tucanikom, što sada već predstavlja problem vozačima. Šta se planira preduzeti i da li je izvođač radova upozoren?

Načelnik Goran Jevtić je odgovorio da je vodovod i dalje u izgradnji, a uprkos lijepom vremenu, asfaltne baze i dalje ne rade, pa se ne može odmah asfaltiranjem trajno riješiti taj problem još uvijek. Evidentiramo sve, prekopavanja, bankine i slično i oni se rješavaju dinamikom koju dopušta.

Sanja Dimitrić, odbornik PDP-a, zatražila je informaciju o mašinama koje je Vlada ponudila opštini Derventa, vrijedne 447.000 maraka. Poreska uprava nije mogla licitacijom prodati te mašine, pa su prenesene u vlasništvo Vlade, a potom je u Službenom glasniku navedeno da su na raspolaganju opštini Derventa. Mašine se odnose na pakovanje jogurta, pavlake i marmelade. Gdje su one danas, ko je njihov vlasnik i na koji način i po kojoj cijeni su one prodate. Zahtijevam da odgovor bude dostavljen u pisanoj formi.

Goran Jevtić, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, rekao je da su sve te tvrdnje tačne, ali je najvažnije izostavljeno, da je opština Derventa odbila tu donaciju. Nikad nismo, niti ćemo preuzeti mašine u takvom stanju. Opština Derventa nije prava adresa na kojoj se trebate obratiti, jer su i dalje vlasništvo Vlade RS.

Odbornik SDS-a Božidar Savović pitao je da li bi dobrovoljni davaoci krvi mogli biti oslobođeni plaćanja parkinga, kao što je praksa u nekim lokalnim zajednicama.

Podržavamo akciju davanja krvi, ali ne postoji zakonski osnov za oslobađanje te kategorije ljudi od obaveze plaćanja, odgovorio je Jevtić na ovo pitanje.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code