Vijesti Privreda Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i preduzeće “BioFructus” iz Dervente

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu i preduzeće “BioFructus” iz Dervente

0

Na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Privredne komore Federacije i Privredne komore Republike Srpske, svoje proizvode i usluge predstaviće се 28 kompanija iz poljoprivredno-prehrambene industrije.

Među navedenim kompanijama biće i preduzeće “BioFructus” iz Dervente, koja se od 2016. godine bavi proizvodnjom i prodajom vrhunskog “in-vitro” bezvirusnog sadnog materijala sa 100% sortnom čistoćom.

Prednosti proizvodnje sadnog materijala ” in vitro” metodom se ogleda u tome što je sadnica materijal u cijelosti oslobođen virusa i ostalih patogena, što znaci da je zdravstveno ispravan, što se za sadni materijal koji se prodaje u našoj zemlji ne može sa sigurnošću reci. Na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu predstavićemo svoj sadnica-materijal zajedno sa našim prospektom i katalogom za ovu godinu. Cilj posjete Sajmu nam je da upoznamo poljoprivredne proizvođače i kompanije da ovaj način savremene proizvodnje postoji i kod nas i nadamo se da ćemo napraviti određeni vid saradnje, kaže dipl.ing. Aleksandar Jamedžija, zaposlen kao stručno lice u preduzeću “Biofructus”.

Inače, na Sajmu, koji je postao agrobiznis događaj regiona s najvećom i najdužom sajamskom tradicijom, svoje proizvode i usluge predstavlja 60 zemaljа. Bosna i Hercegovina, kao zemlja partner, predstaviće se kroz organizaciju zajedničkog nastupa kompanija iz BiH na nacionalnom štandu površine oko 350 m², te kroz organizaciju konferencija, okruglih stolova, poslovnih susreta, te degustaciju proizvoda i organizaciju zanimljivih sadržaja za posjetioce, poručuju iz Spoljnotrgovinke komore.

Međunarodni poljoprivredi sajam u Novom Sadu trajaće od 13. do 19. maja.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code