Na redu regulacija korita Ukrine

0

Potpredsjednik Vlade RS i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić održala je u ponedjeljak, 6. jula, radni sastanak na kojem su učestvovali načelnik opštine Derventa Milorad Simić, načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, načelnik opštine Modriča Nenad Krekić i predsjednik SO Šamac Predrag Marinković. Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Zoran Tegeltija, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić, ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić. sastanak_20web_229800607_1_ (2)

Razgovarano je o aktivnostima lokalnih zajednica i istaknuta dobra saradnja sa Vladom Republike Srpske sa posebnim akcentom na prošlogodišnjie poplave, te sanaciji i izgradnji vodoprivrednih objekata. Ministar Mirjanić je istakao da je nakon gotovo dvadesetogodišnjeg zanemarivanja hidromelioracionih objekata u proteklih godinu dana urađeno dosta iznijevši podatke o uloženim sredstvima na području opština koja su obezbijeđena iz sredstava Fonda solidarnosti RS ili od Svjetske banke za obnovu i razvoj kao i o projektima koji će se provoditi na području opština koje nisu, kao Derventa, uspjele da se odbrane od poplava. Po riječima ministra, na području Dervente je planirana realizacija projekta uređenja korita rijeke Ukrine, ali se ovaj projekat mora raditi fazno i u dužem vremenskom periodu.

“Iako smo prošle godine uspjeli da se odbranimo od poplava i za deset puta smanjimo štetu koju je voda nanijela 4 godine ranije, naša obaveza je da i dalje radimo na zaštiti ljudi i njihove imovine. Mi smo kandidovali projekat regulacije toka rijeke Ukrine i to je naišlo na odobravanje ali zbog veličine projekta sasvim je normalno da se on realizuje u nekoliko faza. Mi smo uvjereni da nećemo dugo čekati na početak tog posla” rekao je, nakon sastanka, načelnik Simić.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code