Vijesti Društvo Najradosniji skup: Prijem za porodice sa troje i više djece – FOTO

Najradosniji skup: Prijem za porodice sa troje i više djece – FOTO

0

Od februara do 5. decembra tekuće godine 13 derventskih majki je rodilo treće dijete, njih pet četvrto, a po jedna majka je rodila peto dijete i šesto dijete.

U tom periodu po jedna porodica je postala bogatija za blizance i trojke, što znači da su ove 22 majke od februara rodile 25 beba. Zajendo imaju ukupno 75 djece.

Lokalna zajednica, u okviru pronatalitetne politike, danas upriličila prijem i novčano pomogla ove porodice i to svako treće i više dijete sa 600 maraka, blizance sa 2.000, a trojke sa 3.000, što je ukupno 17.000 maraka.

– Bila je ovo prilika da okupimo dječicu, majke i njihove roditelje, da im uručimo simboličnu pomoć i još važnije, da se.međusobno upoznaju i druže, istakao je načelnik opštine Milorad Simić, zaželivši svima zdravlje i sreću.

Jedan od roditelja čija je porodica postala bogatija za treće dijete je Darko Đurđević iz Cerana, koji je istakao da se radi o lijepom druženju, zahvalivši se načelniku na uručenoj pomoći.

Inače, ovo je dugi ovogodišnji prijem, a zajedno sa februarskim prijemom, 47 majki je pomognuto sa ukupno 35.800 maraka.

Ove godine dvije derventske porodice postale su bogatije za trojke.

Derventa Cafe

 

 

 

 

 

 

 

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code