Nakon 43 godine ponovo u Derventi

0

U derventskom Centru za kulturu otvorena je izložba slika akademskog slikara Radivoja Lješića, Dervenćanina, koji nakon 43 godine svoje slike ponovo izlaže u Derventi. Izložba će biti otvorena do 19. maja, a ovo je bila prilika za sve ljubitelje likovne umjetnosti da se upoznaju sa stvaraocem iz svog kraja, koji je rođen u Velikoj Sočanici, srednju školu  završio u Derventi i od tada živi i radi u drugim mjestima.

Nakon 43 godine ponovo u Derventi 1

-Izlagao sam svoje slike mnogo puta, ali nigdje i nikada nisam imao neku neobjašnjivu tremu, kao na ovoj izložbi, u mom gradu Derventa. Valjda zato što je to neka posebna odgovornost za svoje mjesto, gdje pokazuješ pred svojim ljudima šta si uradio, rekao je Radivoje Lješić.

Nakon 43 godine ponovo u Derventi 2

Otvaranju izložbe prisustvovao je veliki broj ljubitelja likovne umjetnosti, a izložbu je otvorio predsjednik Savjeta za kulturu opštine Derventa Fadil Pelesić, koji je tom prilikom rekao da je Lješić izlažući svoja djela na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama i učestvujući na brojnim kolonijama bio ambasador svoje Velike Sočanice, Dervente, ali i Travnika u kome je stekao svoju punu afirmaciju.

Nakon 43 godine ponovo u Derventi 3

Lješić je slikarstvo i dizajn studirao u Beogradu i do sada je imao 23 samostalne i više stotina zajedničkih izložbi. Učesnik je više međunarodnih kolonija i simpozijuma. Kao umjetnik djeluje u Njemačkoj i Kanadi, a živi i radi u Travniku.

Savko Pećić Pesa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code