Vijesti Politika Nastavak 26. sjednice Skupštine opštine

Nastavak 26. sjednice Skupštine opštine

0

U nastavku 26. sjednice Skupštine opštine Derventa, Slavko Tomaš iz SNSD-a izabran je potpredsjednika Skupštine opštine.

Nastavak 26. sjednice Skupstine opstine

Povodom izbora, u izjavi za medije, Tomaš je rekao:” Zahvaljujem se predlagaču, predsjedniku OO SNSD g-dinu Miloradu Simiću i odbornicima koji su me podržali u izboru za potpredsjednika kao i odbornicima koji me nisu podržali jer i to je dio političke demokratije gdje svako ima pravo na svoj izbor. Nadam se da ću povjerenu dužnost, ako budem u prilici da zamjenjujem predsjednika, obavljati isto kvalitetno kao što to radi i g-din Jozo Barišić”. Tomaš obavlja dužnost sekretara OO SNSD u zadnjih deset godina, predsjednik je Kluba odbornika SNSD i odbornik u SO od 2008. godine.

Komisiji za izbor i imenovanje dostavljena su tri prijedloga kandidata za potpredsjednika SO u ponovljenom postupku i to: Fadil Pelesić iz OO SDP BiH, Slavko Tomaš iz OO SNSD i Radomir Džigerović iz OO DNS. Na sjednici je odbornik Džigerović obavijestio

Skupštinu da povlači kandidaturu tako da su odbornici birali potpredsjednika između Tomaša i Pelesića. Glasanje je obavljeno tajno.

U nastavku sjednice razmatran je i usvojen Izvještaj o realizaciji Programa sanacije i održavanja lokalnih putnih pravaca na području opštine Derventa u 2014. godini. Budžetom opštine za 2014. godinu bila su predviđena sredstva u iznosu od 150 hiljada KM za potrebe zimske službe i sanaciju i posipanje lokalnih puteva. Za ove namjene utrošeno je 114.362,56 KM.

Usvojen je i Izvještaj o procjeni štete nastale usljed djelovanja poplava na području opštine Derventa u maju i avgustu 2014. godine. Ukupna šteta na području opštine nastala usljed poplava maju i avgustu 2014.godine procijenjena je na na 3,6 miliona KM, što je daleko manje od štete od poplava 2010.godine koja je procijenjena na 13,5 miliona. Štete na stambenim objektima u 2014. godini procijenjene su na oko 800 hiljada KM što je skoro deset puta manje u odnosu na na štete iz 2010. kada su iznosile oko 7,5 miliona KM.

Obrazlažući Informaciju o stanju bezbjednosti u opštini Derventa za period od januar-decembar 2014. godine, komandir Policijske stanice, Mile Tadić je istakao da je evidentno smanjenje kriminalnih djela i da je stopa kriminaliteta na području opštine manja u odnosu na okruženje. Posebna pažnja se poklanja bezbjednosti privrednog ambijenta jer je on uslov za privredna ulaganja na nivou opštine.

“Novi oblici kriminaliteta zahtijevaju novu taktiku u suzbijanju istog i pronalaženju počinioca pa i mi radimo i djelujemo u tom pravcu”, rekao je Tadić i naglasio dobru saradnju policije, građana i drugih subjekata na nivou opštine.

Odbornici su usvojili Informaciju o stanju bezbjednosti saobraćaja na području Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja opštine Dervente u 2014. godini i Informaciju o upisu učenika i stručnoj zastupljenosti nastavnog kadra u šk.2014/15. godini u osnovnim školama.

Prijedlog komisije za izbor direktora JU “Centar za socijalni rad” sa rang listom i preporukom za imenovanje kandidata, nije dobio potrebnu većinu glasova odbornika te su tačke o razrješenje v.d. direktora Centra i prijedlog o imenovanju direktora, skinute sa dnevnog reda do ponovnog sprovođenja postupka konkursa.

Usvojeni su i Prijedlog rješenja o izmjeni rješenja o izboru predsjednika,zamjenika predsjednika i članova Komisije za izbor i imenovanje SO, Prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o izboru predsjednika, zamjenika i članova Komisije za nagrade i priznanja SO, Prijedlog rješenja o razrješenju predsjednika i zamjenika predsjednika Savjeta za razvoj poljoprivrede i sela Skupštine opštine Derventa i izbor predsjednika Savjeta za razvoj poljoprivrede i sela Skupštine opštine Derventa.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code