Vijesti Privreda “Niwex” izvođač radova na poboljšanju energetske efikasnosti Kulturno-sportskog centra Bugojno

“Niwex” izvođač radova na poboljšanju energetske efikasnosti Kulturno-sportskog centra Bugojno

0
Foto: Bug.ba

Danas je u Bugojnom potpisan ugovor o izvođnju radova na projektu poboljšanja energetske efikasnosti objekta Javne ustanove Kulturno-sportski centar ove opštine, piše RTV Bugojno.

Potpise na ugovor vrijedan 208.441,35 marke stavili su načelnik opštine Hasan Ajkunić, direktor KSC-a Bugojno Mirza Idrizović i Andrej Nagradić, direktor firme “Nivex”, izvođača radova.

Kako je istaknuto prije potpisivanja ugovora sredstva od 150.000 marka obezbijeđena su sa viših nivoa vlasti, uz svesrdnu podršku potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović, dok će razliku od 58.411,35 KM finansirati opština Bugojno.

Po riječima direktora Mirze Idrizovića i predsjednika Upravnog odbora Nedžada Milanovića za KSC-a ovo je danas bio istorijski dan, a nakon ovog projekta biće stvoreni uslovi za toplifikaciju objekta.

Preduzeće “Niwex” iz Dervente, pored proizvodnje ALU i PVC stolarije u sklopu svojih djelatnosti ima i prodaju koja obuhvata veliki broj proizvoda od građevinskog materijala.

Za projekat na objektu KSC-a direktor Andrej Nagradić je rekao kako će u posao biti uvedeni u narednih 15-20 dana, sa radovima će početi za mjesec dana, a rok za okončanje radova nakon toga su naredna dva mjeseca.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code