Vijesti Kultura i obrazovanje “NTC sistem učenja” razvija funkcionalno mišljenje

“NTC sistem učenja” razvija funkcionalno mišljenje

0

U prostorijama JU Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ sinoć je diplomirani defektolog logoped Emanuela Božić održala predavanje o “NTC sistemu učenja”.

Savremena djeca dobijaju mnogo različitih informacija, neupotrebljivih ukoliko ne nauče da povezuju ono što znaju, istaknuto je na predavanju.

Primjenom NTC tehnika učenja djeca uče mnogo brže, uz značajnu uštedu vremena koje im ostaje za one aktivnosti koje djeca vole. Škola nije bauk kada se uči na zanimljiv način, istakla je Božić.

Današnji sistem vaspitanja je neadekvatan, smatra rukovodilac “NTC školice” u Doboju, dok “moderni roditelji” brane djeci sve i svašta, a djeca postaju zavisna od video igara.

Predavanje je privuklo veliki broj derventskih prosvjetnih radnika.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code