Vijesti Društvo Obilježeno 25 godina od pogibije 15 Dervenćana u Vlasenici: Inicirano bratimljenje dvije...

Obilježeno 25 godina od pogibije 15 Dervenćana u Vlasenici: Inicirano bratimljenje dvije opštine

0
Foto: Vlasenica24

Posjetom Spomen sobi poginulim borcima Vojske Republike Srpske, parastosom u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, te polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća, u subotu je u Vlasenici obilježeno 25 godine od pogibije 15 boraca Derventske 327. motorizovane brigade Vojske Republike Srpske.

Počast derventskim borcima, koji su 9. marta 1993. godine poginuli u napadu pripadnika takozvane Armije BiH u reonu vlaseničkog sela Cerska, odali su članovi porodica poginulih, te predstavnici boračkih organizacija i lokalnih vlasti opština Vlasenica i Derventa.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Derventa Boro Dobrilović rekao je da članovi porodica poginulih, zajedno sa opštinskom delegacijom, dolaze na mjesto sjećanja iz godine u godinu.

– Ovoga puta nas je došlo 30, i tako će biti i ubuduće. Posebno bih istakao da smo u Vlasenici svaki put lijepo primljeni, i želim da naglasim da su opštine Vlasenica i Derventa pokrenule inicujativu za bratimljenje. Boračke organizacije ovih opština će takođe već ove godine biti zbratimljenje, rekao je u svom obraćanju Dobrilović.

Palim borcima se poklonio i Staniša Mikerević, šef odsjeka za boračku zaštitu u opštini Derventa.

– Danas obilježavamo 25 godina od pogibije 15 boraca iz naše 327. motorizovane brigade, što je dokaz da mi svoje žrtve poštujemo i uvažavamo i da ćemo to nastaviti i u narednom periodu. Danas je prilika da odamo počast svim borcima koji su dali najviše što su mogli, rekao je Mikerević.

Pripadnici 327. motorizovane brigade VRS iz Dervente borilili su se širom Srpske, od Vlasenice, Milića, pa do sarajevskog i zapadno-krajiškog ratišta.

Vlaseničani zahvalni
Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević istakao je da Vlaseničani ne smiju zaboraviti saborce iz Dervente koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske, te da su opštine Vlasenica i Derventa pokrenule inicijativu da se ove dvije opštine bratime i da se i na taj način njeguje prijateljstvo, dok je predsjednik Opštinske organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nada Ninić naglasila da se ovilježavanje treba prenijeti i na naredna pokoljenja.

vlasenica24.info

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code