Obilježeno dvadeset godina muzičke škole – VIDEO

1

Odjeljenje za osnovno muzičko obrazovanje Osnovne škole “Nikola Tesla” iz Dervente obilježilo je 20 godina postojanja.

Srn2015-10-3_1138423_0

Nastavnica Nada Tolić rekla je da je 2. oktobra 1995.godine obnovljen rad muzičke škole, odnosno smjerova – klavir, gitara i harmonika, i to kao posebno Odjeljenje za muzičko obrazovanje pri Osnovnoj školi “Nikola Tesla”.

– Muzičku školu pohađa 130 učenika. Trideset učenika je u pripremnoj nastavi, a po 40 od 45 ih je na odsjecima za gitaru, klavir i harmoniku, i to do šestog razreda. Postižemo zapažene rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Jedanaest naših učenika je nastavilo školovanje na višim obrazovnim ustanovama – kaže Tolić.

U Centru za kulturu sinoć je priređen koncert na kojem su nastupili učenici i nastavnici, a svečanosti je prisustvovao načelnik opštine Milorad Simić.

Prilog TV K3.

SRNA

KOMENTARI (1)

  1. Ja sam zajedno sa stotinama druge djece pohadjao tu istu muzicku skolu prije vise od 30 godina, a mnogi drugi jos puno prije…ali mozda se to “ruzno” vrijeme u kojem smo mi odrastali i u kojem smo se i muzicki obrazovali pokusava zaboraviti…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code