Vijesti Društvo Obnovljen most u Donjem Detlaku – VIDEO

Obnovljen most u Donjem Detlaku – VIDEO

0

U derventskom selu Donji Detlak danas je svečano otvoren obnovljeni most na rijeci Ukrini u koji je investirano 120.000 KM, a spaja ovo selo sa magistralnim putem Derventa-Prnjavor.

12191876_572829202869177_5610141964251355188_n
Foto: Ivan Živković/Derventski list

Most su u upotrebu pustili načelnik opštine Derventa Milorad Simić, šef Regionalne kancelarije Razvojnog programa UN /UNDP/ Doboj Siniša Ubiparipović i brigadir EUFOR-a Tajfun Čagan.

– Obnovili smo most koji su domaćini ovog kraja igradili prije 40 godina i koji je bio dosta oštećen, posebno u poplavama. U obnovu mosta bili su uključeni pripadnici EUFOR-a, prvenstveno iz Slovenije i Austrije, Inženjerijski bataljon Oružanih snaga BiH i civilne strukture – rekao je Simić.

On je dodao da je ranije urađen još jedan most na području opštine Derventa, i to u Lužanima. “Vjerujem da će ljudima ovaj most mnogo značiti. Preko ovog mosta lakše će se stizati do Arheološkog kompleksa Donji Detlak”, kaže Simić.

Šef Kancelarije UNDP-a Doboj Siniša Ubiparipović rekao je da je pomoć Derventi za obnovu mosta odobrena u okviru EU programa oporavka od poplava. “Osim obnove mosta u Donjem Detlaku, pomogli smo dvije škole u nabavci opreme i gradnju još jednog mosta. Do sada smo uložili oko 540.000 KM”, naveo je Ubiparipović.

Komandant Inženjerijskog bataljona Oružanih snaga BiH Vladimir Latinović rekao je da je ovo sedmi most koji su gradile Oružane snage BiH, a prvi samostalni poduhvat.

– Ranije smo mostove gradili uz obuku pripadnika EUFOR-a, a sada samostalno. EUFOR je samo nadgledao kako izvodimo radove. Most je širine četiri metra i dužine 36 metara. Još smo angažovani na radovima u Laktašima i Cazinu – naveo je Latinović.

U ime mještana Donjeg Detlaka svima je zahvalio Nedeljko Nović, izrazivši zadovoljstvo uspješnom i kvalitetnom obnovom mosta.

VIDEO TV K3.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code