Vijesti Društvo Obuka o saniranju posljedica elementarnih nepogoda

Obuka o saniranju posljedica elementarnih nepogoda

0

U Derventi je danas počela trodnevna taktičko-pokazna vježba pripadnika Oružanih snaga BiH, Eufora i opštinskih civilnih struktura, čiji je cilj obuka za zajedničko angažovanje u otklanjanju posljedica elementarnih nepogoda.

pokazna-vježba2

Na lokaciji starog mosta danas je simulirana incidentna situacija u kojoj je, usljed zemljotresa, srušen most na rijeci Ukrini, čime je zaustavljen njen protok i ona plavi naselja na lijevoj strani obale.

Pripadnici Vatrogasne jedinice uspješno su spasili povrijeđene iz ruševnog objekta i predali ih službama Crvenog krsta i Doma zdravlja. Na vježbi učestvuju pripadnici Inženjerijskog bataljona Oružanih snaga BiH, te opštinske Civilne zaštite, Crvenog krsta, Vatrogasne jedinice, Policijske stanice i Doma zdravlja. Teoretski dio vježbe realizovan je u aprilu i maju, kada su pripadnici Eufora iz Slovenije i Austrije predstavili incidentne situacije, koje će na terenu biti prezentovane civilnim strukturama u opštini.

Vježba će biti nastavljena sutra, a druga incidentna situacija biće predstavljena na putu Derventa – Brod, u mjestu Lužani, gdje će nanosi balvana i stijena blokirati put i onemogućiti evakuaciju stanovništva iz zemljotresom pogođenih područja.

Treća incidentna situacija biće prikazana u četvrtak, 8. oktobra, na prostoru ispred Sportsko-rekreativnog centra u Derventi, gdje će biti prevrnuta cisterna sa gorivom.

Vatrogasna jedinica demonstriraće spasavanje povrijeđenog vozača, a poslije toga je predviđeno prepumpavanje nafte u novu cisternu i gašenje požara koji će biti izazvan curenjem nafte.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code