Vijesti Politika Odjeljenje za privredu: Poziv privrednicima da učestvuju u Planu interventnih nabavki

Odjeljenje za privredu: Poziv privrednicima da učestvuju u Planu interventnih nabavki

0

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, zajedno sa lokalnim zajednicama, izrađuje spisak nosilaca snabdjevanja u slučaju ozbiljnijih poremećaja na tržištu.

Nakon prestanka važenja Zakona o robnim rezervama stupio je na snagu Zakon o interventnim nabavkama u kojem je preciziran način i saradnja između jedinica lokalnih samouprava i Ministarstva trgovine i turizma RS u pravljenju Plana interventnih nabavki proizvoda, roba i sredstva u slučaju ozbiljnih poremećaja na tržištu poput prirodnih nepogoda, ekoloških katastrofa i drugih vanrednih prilika koje dovode do nestašice dobara za potrebe privrede i snabdjevanje stanovništva.

Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti uputilo je zvanični dopis privrednim društvima sa područja opštine Derventa sa prijedlogom da apliciraju prema Ministarstvu trgovine i turizma RS da bi njihova kompanija bila jedan od nosilaca snabdjevanja na području opštine u navedenim uslovima.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragan M. Pajić istakao je da je prioritet blagovremeno i efikasno obezbjeđivanje proizvoda, roba i sredstva iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, industrijsko-prehrambene proizvode, te energetske i naftne derivate prema materijalno-tehničkoj osposobljenosti privrednih društava na području naše opštine, čime bi spremno dočekali navedene uslove.

– Na ovaj način pokušaće se dati stimulans privrednim društvima u Derventi da učestvuju u programima koje finansira Vlada RS sa ciljem obezbjeđivanja potrebnih sredstava u slučaju ozbiljnih poremećaja na tržištu, ističe Pajić.

Finansijska sredstva za interventne nabavke proizvoda, roba i sredstava u uslovima ozbiljnih poremećaja na tržištu obezbjeđuju se u budžetu Republike Srpske, prema tržišnim cijenama nastalim prije poremećaja.

Rok za prijavu privrednih društava je 11. septembar tekuće godine.

Dereventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code