Vijesti Politika Odjeljenje za privredu: Uz podršku njemačkih partnera poboljšati lokalni ekonomski razvoj

Odjeljenje za privredu: Uz podršku njemačkih partnera poboljšati lokalni ekonomski razvoj

0

U skladu sa potpisanim Memorandumom o saradnji između načelnika opštine Derventa i njemačke razvojne agencije GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) o učešću u projektu EU ProLocal, koji finansiraju Vlade Njemačke i Delegacije Evropske unije, u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti održan je sastanak sa predstavnicima GIZ-a i Development Consulting Group, konsultantske kuće iz Beograda.

EU ProLocal projekat ima za cilj poboljšati konkurentnost odabranih poslovnih lokacija i njihovih malih i srednjih preduzeća kroz realizaciju projekata odabranih lokalnih uprava, među kojima se nalazi i opština Derventa, kroz svoje privredne aktivnosti u sektorima metaloprerade, drvoprerade i agrobiznisa.

U okviru ovog sastanka dogovorena je podrška ekonomskom razvoju na lokalnom nivou kroz unapređenje organizacionih i ljudskih kapaciteta za upravljanje lokalnim ekonomskim razvojom.

Kroz međusobni dijalog vd načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Dragan M. Pajić objasnio je značaj uspostavljanja jedinice za lokalni ekonomski razvoj LER i unapređenju aktivnosti investicione promocije u opštini Derventa.

Predstavnici GIZ-a i konsultanata su predstavili plan razvoja lokalnog poslovnog okruženja uz korišćenje okvira Akta o malom biznisu Evropske Unije kroz samoprocjenu i implementaciju prioritetnih mjera, te realizaciju razvojnih inicijativa u cilju otklanjanja tržišnih neuspjeha koji ometaju razvoj privatnog sektora.

Zajednički zaključak je bio da treba poboljšati međuopštinsku saradnju usmjerenu na ekonomski razvoj i ažurirati analize ekonomskih sektora i trendova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code