Vijesti Kultura i obrazovanje Održan godišnji koncert SKUD “Derventa”

Održan godišnji koncert SKUD “Derventa”

0

U Derventi je sinoć održan godišnji koncert folklornog ansambla Srpskog kulturno-umjetničkog društva /SKUD/ “Derventa”.

SKUD-derventa

Osim folklornog ansambla, nastupili su pjevačka grupa SKUD “Derventa” i gosti – članovi Kulturno-umjetničkog društva “Miloš Dujić-Mišo” iz Čelinca, sa kojima Dervenćani imaju dobru saradnju. Domaćini su godišnjim koncertom obilježili i 21. rođendan.

Članovi ovog društva tokom prošle godine imali su brojne nastupe u Republici Srpskoj i inostranstvu. Prvi ansambl je gostovao u Austriji i na međunarodnom festivalu folklora u Rumuniji, a druga postava svoj program predstavio je na festivalu folklora u Mađarskoj. I ove godine članovi društva vrijedno rade i uvježbavaju koreografije sa kojima će nastupiti u avgustu na međunarodnim festivalima u Srbiji i Ankari.

SKUD “Derventa” osnovan je 1994. godine, a trenutno broji više od 100 članova. Društvo je 2009. godine dobilo najviše opštinsko priznanje “Velikogospojinska povelja sa zlatnim grbom”.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code