Vijesti Politika Održan tradicionalni novogodišnji prijem rukovodstva opštine Derventa – FOTO

Održan tradicionalni novogodišnji prijem rukovodstva opštine Derventa – FOTO

1

img_20161229_121424

U prisustvu predstavnika privrednog, kulturnog, političkog, vjerskog i sportskog života, danas je u Centru za kulturu održan svečani prijem rukovodstva opštine Derventa povodom predstojećih praznika i završetka poslovne godine.

Uvaženim zvanicama dobrodošlicu je zaželio predsjednik Skupštine opštine Derventa Marjan Kljajić.

– Našim sugrađanima poručujemo da ćemo se truditi da naša opština bude još bolja u periodu pred nama i da probleme još agilnije rješavamo, da bi smo na taj način stvorili bolji standard za naše građane, rekao je Kljajić, čestitajući svima praznike.

Načelnik opštine Milorad Simić istakao je da je radi o tradicionalnom okupljanju na kome se sumiraju rezultati godine na izmaku.

– Iako postoji dosta poteškoća i možemo daleko bolje, mi smo u Republici Srpskoj i BiH po mnogo parametara u samom vrhu. Drago mi je što smo sa predstavnicima političkog i javnog života Dervente, iako nismo bili u mogućnosti da ih ugostimo sve, uspjeli da napravimo jedno sazvučje na dobrobit građana Dervente. Mi moramo i dalje ići naprijed, sa pozitivnim i progresivnim ljudima, istakao je Simić.

Narodni poslanik Igor Žunić uputio je čestitke građanima Dervente povodom novogodišnjih praznika.

– Ovo je prilika ne samo da sumiramo rezultate godine za nama, već i da odredimo neke buduće planove. Ova 2016. godina biće zapamćena po još većem napretku, a nakon Lokalnih izbora Derventa je dobila novu-staru stabilnu vlast, koja će u naredne četiri godine realizovati neke ambiciozne planove, među kojima je i dobijanje statusa grada, kazao je Žunić.

Šef kluba odbornika SDS-a Branko Katanić osvrnuo se na dosadašnji rad novoformirane Skupštine.

– Mi smo dali svoj doprinos kroz rad u stalnim skupštinskim tijelima, komisijama i odborima, podržali smo sve ono što smo smatrali kvalitetnim. Nažalost, prilikom usvajanja budžeta nije prihvaćen amandman opozicije kojim bi bila uvećana davanja za pomoć višečlanim porodicama, ali mi ćemo i dalje nastojati realizovati sve ono što smo obećali u izbornoj kampanji, a to je ostanak mladih u našoj opštini, istakao je Katanić.

Privrednik Radovan Pazurević istakao je da je vrijeme da uživamo u onom što smo stvarali tokom čitave godine, te da pripremimo planove za naredni period.

–  Kada je u pitanju poslovanje “Sanina”, radi se možda i o najuspješnijoj godini u kojoj smo uspješno prebrodili tranziciju dijela proizvodnje u druge opštine. Nadamo se da će naredna godina biti i bolja, a u najmanju ruku kao i ova, rekao je Pazurević.

Zadovoljan rezultatima u 2016. godini je i direktor JU “Derventski list i Radio Derventa” Čedo Vujičić.

– Ovu godinu je obilježilo izdavanje 2.500. broja Derventskog lista, a kada je u pitanju lokalna zajednica onda su to svakako bili lokalni izbori i referendum. Ono što nam je posebno drago jeste da prilikom izvještavanja o svim ovim važnim događajima nije bilo nijedne primjedbe. Na kraju, saradnicima i čitaocima Derventskog lista, svim građanima opštine Derventa i našim kolegama, želim čestitati Božić i Novu godinu, rekao je Vujičić.

Derventa Cafe

PODIJELI

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code