Vijesti Politika Održana 23. Sjednica Skupštine opštine

Održana 23. Sjednica Skupštine opštine

0

Na 23. sjednici Skupštine opštine Derventa odbornici su usvojili Nacrt budžeta za 2015. godinu koji iznosi 12.056.100 KM. Povodom usvajanja Nacrta budžeta, u izjavi za medije zamjenik načelnika Igor Žunić je rekao da smatra da je budžet je kvalitetno napravljen i dobro procijenjen sa svim aktivnostima koje će se dešavati u vezi prikupljanja sredstava.

GrbOpstineDerventa

“Trudili smo se da ne pretjeramo ni u jednoj stavci, a da opet svima bude dovoljno i da se nijedna aktivnost ne ugasi. Budžet je otprilike sličan planiranom budžetu u prošloj godini. I pored ekonomske krize i pored situacije sa poplavama i smanjenja stope PDV, uspjeli smo 2014. godinu završiti sa pozitivnom nulom. U 2015. godinu idemo ambiciozno, ostavljamo 1,5 miliona za kapitalne investicije, ispunićemo sve grantove, socijalnu zaštitu smo povećali da bi se zadovoljile potrebe građana. Na Nacrt je upućen određen broj primjedbi koje su realne i koje ćemo proanalizirati u narednih dvadesetak dana i poslati još kvalitetniji dokument“, rekao je Žunić.

Odbornici su usvojili i Rebalans budžeta za 2014. godinu. Predsjednik Skupštine opštine Jozo Barišić je tim povodom izjavio da je bilo potrebno usvojiti Rebalans budžeta za 2014.godinu jer su budžetski prihodi manji nego što je planirano budžetom za 2014. godinu i to u iznosu od nekih 11 posto.

„Planirana sredstva za 2014. godinu su 12,6 miliona KM, planira se da će se ostvariti primici od 11,6 miliona KM. Došlo je do smanjenja osim poreskih i neporeskih prihoda. Poreski prihodi su smanjeni jer je smanjen koeficijent dotacija sredstava za opštinu Derventa na razini Republike“, rekao je Barišić.

Razmatrana je i usvojena Informacija o izvršenju Budžeta opštine Derventa za period 01.01.-30.09. 2014.godine, Prijedlog odluke o prihvatanju Nacrta Programa zona sanitarne zaštite za izvorišta „Lupljanica“ i „Bilića Vrelo“ koja se koriste za vodosnabdijevanje Dervente, Prijedlog odluke o izmjeni Plana utroška sredstava za tehničko opremanje Vatrogasne jedinice, izgradnju objekata koje koristi vatrogasna jedinica za svoje aktivnosti i čuvanje vatrogasne opreme te Prijedlog odluke o osnivanju Savjeta za bezbjednost saobraćaja. Na dnevnom redu našla se i Dopuna Izvještaja o procjeni štete nastale usljed djelovanja poplava za područje opštine za avgust 2014. godine, te informacije o uslovima i životu penzionera na području opštine, informacija o aktivnostima vezanim za rješavanje stambenog pitanja nosilaca stanarskog prava čiji su stanovi porušeni i informacija o imovini u vlasništvu opštine , poslovni prostori, garaže i stanovi. Sve informacije su usvojene.

derventa.ba

PODIJELI