OIK: Izbori u četiri mjesne zajednice

0

Opštinska izborna komisija Derventa obavještava sve političke stranke, udruženja građana i građane mjesnih zajednica Agići, Kuljenovci, Osojci i Gornji Višnjik, da je Skupština opštine donijela Odluku o raspisivanju i održavanju izbora za članove savjeta Mjesne zajednice Agići (5 članova), Kuljenovci (5 članova) i Osojci ( 5 članova), te za izbor još 2 (dva) člana savjeta Mjesne zajednice Gornji Višnjik.

Srn2014-10-12_1643172_01

Izbori će biti održani u nedelju, 6. septembra 2015. godine u vremenu od 10,00 do 17,00 časova.

Kandidate za članove savjeta mjesnih zajednica mogu predlagati sve političke stranke koje na području opštine Derventa imaju opštinski odbor ili drugi vid organizacije, udruženja građana koja djeluju na području opštine Derventa i grupe građana (ovlašćeni predlagači) i to:
– najmanje 30 građana koji imaju prebivalište na području mjesne zajednice, a mjesna zajednica ima do 1000 registrovanih birača,
– najmanje 50 građana koji imaju prebivalište na području mjesne zajednice, a mjesna zajednica ima od 1000 do 5000 registrovanih birača,
– najmanje 70 građana koji imaju prebivalište na području mjesne zajednice, a mjesna zajednica ima od 5000 do 10000 registrovanih birača.

Ovlašćeni predlagači predlažu najviše onoliko kandidata koliko se bira članova savjeta za tu mjesnu zajednicu, a predloženi kandidati moraju da budu upisani u Centralni birački spisak i da imaju prebivalište na području mjesne zajednice za koju se kandiduju na dan raspisivanja izbora (14.07. 2015. godine). Svaka lista mora ima bar 40% pripadnika jednog od polova.

Zahtjevi za ovjeru kandidatskih listi podnose se Opštinskoj izbornoj komisiji Derventa na propisanim obrascima, a rok za predaju kandidatskih listi je 21. avgust 2015. godine do 15,30 časova.

Svi potrebni obrasci mogu se preuzeti u sjedištu Opštinske izborne komisije u zgradi organa opštine Derventa, kancelarija broj 19, kao i na web stranici opštine Derventa www.derventa.ba u rubrici „Izbori u MZ opštine Derventa“.

B. N. – Derventa Cafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code