Vijesti Kultura i obrazovanje OŠ “19. april” domaćin seminara vjeroučitelja islamske vjeronauke

OŠ “19. april” domaćin seminara vjeroučitelja islamske vjeronauke

0

U Osnovnoj školi “19. april” danas je počeo stručni seminar za oko četrdeset vjeroučitelja islamske vjeronauke koji rade u školama Republike Srpske, u organizaciji Republičkog pedagoškog zavoda RS i Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta islamske zajednice BiH.

Dr Nedim Halilović, šef Odjeljenja za vjeronauku pri IZ BiH, istakao je da se radi o stručnom usavršavanju vjeroučitelja koja se provodi drugu godinu u nizu.

– Radi se o korektnoj i kvalitetnoj saradnji ovih institucija koja podrazumijeva edukaciju vjeroučitelja čime oni dodatno usvajaju pedagoške standarde i tako poboljšavaju kvalitet nastave, istakao je Halilović, zaželivši da i nova školska godina bude uspješna poput prethodne.

Glavna tema seminara bila je “Disciplina u nastavi islamske vjeronauke”.

Direktorica derventske škole Elvira Mijić rekla je da se radi o redovnim aktivnostima Republičkog pedagoškog zavoda, te da joj je zadovoljstvo što je derventski vjetoučitelj islamske vjeronauke Muris Abdurahmanović preporučio upravo OŠ “19. april” za domaćina seminara.

Pored pomenutih, skupu je prisustvovao Slavoljub Lukić, u ime Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code