Ostavka predsjednika Partije ujedinjenih penzionera

0

Iako je još krajem prošlog mjeseca izabrano novo rukovodstvo Udruženja penzionera opštine Derventa, pojedini problemi tek sada isplivavaju na površinu.

pup

Naime, predsjednik Opštinskog odbora Partije ujedinnjenih penzionera Dušan Borojević smatra da su iznevjereni principi zajedničkog djelovanja na poboljšanju položaja penzionera između te stranke i Udruženja penzionera zbog čega je podnio i neopozivu ostavku na funkcije predsjednika Opštinskog odbora, člana Glavnog odbora i potpredsjednika PUP-a. Prema Programu rada za 2015. godinu predviđeno je zajedničko djelovanje ove dvije organizacije u interesu penzionerske populacije, kao i učešće članova Opštinskog odbora na izborima rukovodstva Udruženja penzionera. Zbog toga je ta stranka donijela odluku o participaciji članova Odbora u izbornom procesu i predložila upravo Borojevića kao kandidata za predsjednika Udruženja penzionera. Ova kandidatura dobila je podršku mjesnih organizacija Udruženja penzionera koje obuhvataju oko polovine članstva tog udruženja.

Od tog trenutka, ističe Borojević, nastale su opstrukcije od strane predsjednika Udruženja i predsjednika Skupštine, te dijela članstva, koji su nastojali na sve načine da umanje uticaj Partije ujedinjenih penzionera na izbore. Posledice takvog djelovanja su odbijanje Borojevićeve kandidature, kao i neizbor članova stranke u organe Udruženja penzionera.

Borojević smatra da su tome doprinijele izmjene mjesta i termina sastanaka, te sugestivno djelovanje na članove PUP-a koji se u takvim okolnostima uopšte nisu snašli, odnosno nisu ni bili aktivni. Zbog svega navedenog i odbacivanja zajedničkog djelovanja u interesu derventskih penzionera, danas će biti održana redovna sjednica Opštinskog odbora na kojoj će biti analiziran spomenuti izbori i prisutni upoznati sa ostavkom predsjednika Borojevića.

B. Nikolić – Derventa Cafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code