Vijesti Sport Otvoren ulični šah u Derventi

Otvoren ulični šah u Derventi

0

Pored svih Velikogospojinskih svečanosti koje su obilježile prethodne dane u Derventi, juče je u poslijepodnevnom časovima upriličeno zvanično otvaranje uličnog šaha u centru grada.

11949499_927736947272114_3118619520807123695_n

Plato za šah nastao je prilikom rekonstrukcije i uređenja centra grada i crkvenog dvorišta. U realizaciji ovog projekta pomogla je opština Derventa na čelu sa načelnikom Miloradom Simićem. Pored opštine u realizaciji su pomogli i šahovski klub „Derventa“, te Udruženje penzionera Derventa.

Načelnik Simić obratio se prisutnima, te je naglasio da je ovo jedna mala gesta koju je opština mogla uraditi za sve građane Dervente, ali da ona može doprinijeti još većem razvoju ovog sporta u našem gradu, koji donosi mnogobrojna priznanja i medalje u naš grad.

Pored Simića, prisutnima se obratio i predsjednik Skupštine kluba Dragan Kokanović koji se zahvalio svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta, te koji su godinama podržavali klub i na taj način dali svoj doprinos na ostvarivanju velikih uspjeha šahista.

Simbolično, načelnik Simić je predao ključeve figura šahovskom klubu i povukao prvi potez u duelu protiv najmlađeg člana kluba, osmogodišnjeg Luke Kneževića, i najstarijeg člana i počasnog predsjednika kluba, Vase Đekića.

 Nikola Brković – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code