Vijesti Društvo Parastos u Drijenu – VIDEO

Parastos u Drijenu – VIDEO

0

Juče, na Malu Gospojinu, na spomen obilježju u Drijenu odata je počast petorici boraca ovog kraja koji su dali živote za otadžbinu prije više od dvadeset godina.

P9213987

Njima u čast vijence su na spomen obilježje položili članovi porodica poginulih boraca, načelnik opštine Milorad Simić, potpredsjednik Skupštine opštine Slavko Tomaš, delegacije Boračke organizacije Dervente i Drijena, Ratnih vojnih invalida 1991.-1995,te delegacije Saveza nezavisnih socijaldemokrata,Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa.

Bosiljka Milovanović, majka Ranka koji je poginuo u 24-oj godini života i iza koga su ostali supruga i dvoje djece, kaže da je ostala tuga koja ne blijedi ni poslije dvadeset godina. Zahvalna je svima, a posebno Boračkoj organizaciji koji su im u proteklim godinama pomagali.

Porodice su najavile mogućnost premještanja ovog spomen obilježja u dvorište crkve u Drijenu. U vezi s tim Boro Dobrilović, predsjednik Boračke organizacije Derventa je rekao:

“Porodice poginulih boraca su pokrenule inicijativu da se spomen obilježje premjesti u dvorište crkve. Mi ćemo ispoštovati tu inicijativu čim dobijemo potrebnu informaciju koja će da bude razmatrana na sjednici Boračke organizacije. Međutim, ukoliko sve porodice ne budu saglasne sa ovim, mi se nećemo petljati u to”.

On je dodao da BO radi na tome da unaprijedi i omasovi ovakve događaje sa većim učešćem porodica poginulih boraca.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code