Reportaže Pjevač Darko Đekić: Od Grandovih do Pinkovih zvijezda

Pjevač Darko Đekić: Od Grandovih do Pinkovih zvijezda

0

Uprkos tome što je potpuno slijep od rođenja, to nije omelo našeg sugrađanina Darku Đekića da najveći dio svog života posveti svojoj velikoj ljubavi – muzici.

darko djekic derventa

Iako ima samo 23 godine, muzikom se, kako kaže, bavi već najmanje petnaest, a u međuvremenu je završio Osnovnu muzičku školu gdje je postao školovani harmonikaš. Na tome nije stao, jer na nastupima svira i klavijature, a za svoju dušu gitaru, pa čak i frulu.

– Bilo je planova da se nastavi muzičko obrazovanje i u Banjaluci, ali sam u tom periodu učestvovao na „Zvezdama Granda“, pa je sve otišlo u drugom smjeru, kaže Darko.

Veliki dio njegovog života vezan je za Centar „Budućnost“ u kome je stekao osnovno obrazovanje, ali i prva iskustva na javnim nastupima, od školskih priredbi do Đurđevdanskog festivala iz 2003. godine, kojeg se i danas posebno sjeća. Bilo je to veliko iskustvo za desetogodišnjaka.

– Od nastupa na „Zvezdama Granda“ prošlo je već gotovo šest godina, a kako je došlo do promjena u konceptu emisije i raskola između dvije kuće, odlučio sam da se prijavim i u ovom ciklusu. Iako zvuče slično, radi se o dva različita takmičenja, što mi je bio izazov, ističe Darko.

Sve je počelo ljetošnjim audicijama, prvo u Banjaluci, a potom i završnoj u Beogradu. Nakon uspješnih kvalifikacija susreo se sa žirijem sastavljenim od nekoliko muzičara bogatih karijera, poput Bore Đorđevića, Miroslava Ilića, Harisa Džinovića, Cece, Marine Tucaković i drugih, ali to ga nije impresioniralo.

– Iako sam mlad, imam iza sebe dosta nastupa tako da treme nije bilo. Sve sam to shvatio kao jedan izazov, bilo je zanimljivo, još jedno iskustvo koje će mi dobro doći, kao i interesovanje koje sam privukao pojavljivanjem, opisuje derventski muzičar.

Uprkos pohvalama koje je dobio, čvrsto ostaje na zemlji.

– Volim da čujem drugo mišljenje, naročito ako je stručno. Radeći na sebi uvijek sam se trudio da učim on boljih, zbog čega sam, nadam se, i napredovao. Najstroži član žirija bio je Miroslav Ilić, dok su najkompetentniji Bora i Haris, muzičari i tekstopisci impresivnih karijera, ocjenjuje Darko.

I dalje planira učestvovati u sličnim muzičkim programima, ali ove godine je fokus i dalje na „Pinkovim zvezdama“. Naime, iako je ispao u trećem krugu, producenti emisije imaju pravo da vrate takmičara za kojeg smatraju da to zaslužuje, bez obzira na mišljenje žirija, tako da se ne predaje.

U svoje slobodno vrijeme voli različite vrste muzike, a sve zavisi od njegovog raspoloženja. Ako je pospan, onda su na repertoaru balade, ako je raspoložen, onda su to „brže“ pjesme. Kad je slavlje, neizostavne su harmonika i tambura.
Ne voli da govori o budućim planovima, ali će i dalje nastojati da se usavršava i da traži svoje „mjesto pod muzičkim suncem“. U dogledno vrijeme, ako se stvore uslovi, volio bi da snimi neke od pjesama koje je već napisao.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code