Vijesti Društvo Počinje naplata parkinga

Počinje naplata parkinga

7

Od prvog radnog dana u aprilu trebalo bi da počne naplata parkinga u užem centru grada. Derventa je jedna od rijetkih opština koje do sada nisu uvele naplatu parkiranja, a vozačima će na raspolaganju biti 120 mjesta. Prema riječima načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Gorana Jevtića, naplata će se vršiti slanjem SMS poruke na jedinstveni broj za sve operatere u BiH ili kupovinom karte u poslovnim objektima.

– Parkiranje će se naplaćivati od 7 do 16 časova, a vikendom i državnim praznicima neće se naplaćivati. U ulicama u kojima će se vršiti naplata biće post- avljeni znakovi i mjesta za to su već locirana. Cijena parkiranja po satu iznosiće 80 feninga, a dnevna karta koštaće 3 marke. Takođe, oni koji žele i imaju potrebu da obezbijede mjesečnu ili godišnju kartu za parkiranje, mogu da se obrate Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove, rekao je Jevtić.

Parkiranje će se naplaćivati u ulicama Cara Lazara, Slavka Simića, Kralja Petra, Nikole Tesle, Trgu oslobođenja i Trgu Pravoslavlja. Naplatu parkinga kontrolisaće angažovano osoblje, koje će u slučaju utvrđivanja da neko nije platio parking, izdati doplatnu kartu, a ukoliko se to ne uplati, dalje postupa Komunalna policija, koja izdaje prekršajni nalog. Naplata parkinga u užem centru grada je prva faza u regulisanju pomenute oblasti. Narednih godina trebalo bi da naplata parkiranja počne i u drugim ulicama, čime bi se stvorili uslovi i za formiranje zona, što dalje uslovljava i drugačije formiranje cijene.

Naplata parkinga trebalo bi da rastereti uži centar grada kad su u pitanju mjesta za parkiranje.

 

Danka Zemunović – Derventski list

7 KOMENTARI

  1. Puna podrška naplati parkinga u Derventi,često se čini kao da ima više auta nego ljudi,prosto je nemoguće naći parking.A ti zadnji vezni nije ni Brod London pa naplata parkinga funkcioniše već dugi niz godina.Ne postoji civilizovan grad u svijetu a da ne postoji naplata parking.Pod hitno nam treba biciklistička staza i staza za trčanje,jer kako je krenulo mladi nam umiru od srčanog i moždanog udara.Na zapadu su odavno skontali zlo koje nam donosi auto i često se može vidjeti kako do posla idu biciklom ili pješke.

  2. Moze,moze placanje parkiranja, a da sve prikupljene pare idu za kupovinu operacione sale,a ne za guzonje.Samo u tom slucaju placam I nikako drugacije.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code