Vijesti Privreda “UNIS”: Ponovno pokretanje proizvodnje?

“UNIS”: Ponovno pokretanje proizvodnje?

0

Na adresu naše redakcije stigla je molba radnika Fabrike cijevi „UNIS“ da se javnosti objelodani sadržaj sa jučerašnjeg dogovora koji su postigli generalni direktor Mile Georgijevski u ime poslodavca i predsjednik Sindikalnog odbora Radosava Milanković sa članovima SO. U prilog važnosti sastanka govori i prisustvo predsjednika granskog sindikata metalske industrije i rudarstva Taneta Peulića, te načelnika opštine Milorada Simića.

Unis Derventa
foto: arhiva

Više nego opravdan povod za navedeni sastanak jeste realizacija prijašnjeg sastanka koji je sa ministrom industrije, razvoja i energetike održan 25. novembra ove godine. Georgijevski je na jučerašnjem sastanku izvijestio radnike da su se stekli uslovi za isplatu dvije plate i nabavljanje obrtnih sredstava neophodnih za nastavak proizvodnje. Radnicima je obećano da će se prva plata isplati do petka (19. 12.), a druga naredne sedmice, te da će do kraja decembra biti nastavljena proizvodnja.

Radnici su prihvatili garancije vlasnika kapitala, ali su u slučaju neispunjenja obećane uplate prve plate najavili stupanje u jednočasovni štrajk 19. 12. od 10.00 časova.

Takođe, radnicima će biti verifikovani i pojedinačni sporazumi o neisplaćenim platama do kojih se došlo posredovanjem Agencije za mirno rješavanje sporova.

Unis Derventa
Dokument koji je izdala uprava Unisa

Boris Nikolić – Derventa Cafe

PODIJELI