Vijesti Privreda Posjeta preduzeću “Tehproo CNC”

Posjeta preduzeću “Tehproo CNC”

0

Načelnik opštine Milorad Simić posjetio je proizvodni pogon preduzeća „Tehproo CNC“ u Osinji. U obilasku preduzeća sa Načelnikom su bili i poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nade Planinčević i Igor Žunić.

Posjeta preduzecu Tehproo CNC

Preduzeće se bavi proizvodnjom automobilskih dijelova za renomirane svjetske proizvođače i svoje proizvode plasira na tržišta Njemačke, Francuske i Holandije. U preduzeću se radi površinska obrada pojedinačnih dijelova – kaljenje – na 16 CNC glodalica i na jednom tokarskom stroju. Po riječima vlasnika Nijemca Tomasa Dritenprajsa preduzeće je sa radom u Osinji počelo prije šest i po godina i danas zapošljava 45 radnika.

Načelnik Simić je, izrazivši zadovoljstvo posjetom ovom preduzeću i dajući punu podršku vlasniku preduzeća za dalji rad, dodao:

„Pozitivno je što proizvodi ovog preduzeća zadovoljavaju visoke standarde zahtjevnih tržišta, nadam se da će i drugi investitori prepoznati područje opštine Derventa kao pogodno za svoj rad. Između ostalog, zahvaljujući i ovakvim pogonima , Derventa nosi primat u izvozu.“

Zadovoljstvo je izrazio i Nade Planinčević naglašavajući da je značajan broj mještana našao svoje radno mjesto u ovom proizvodnom pogonu gdje se redovno isplaćuju plate i doprinosi.

„Pogon funkcioniše na zadovoljstvo radnika, vlasnika i društvene zajednice i ovo je pozitivan primjer u inače problematičnom privrednom ambijentu u RS. Ovo je primjer kako treba raditi ubuduće, sa ciljem da se zaustavi odumiranje i iseljavanje naših sela s tim da je potrebno raditi na stvaranju još boljih uslova za proizvodnju na seoskom području, počev od izgradnje bolje infrastrukture do boljeg napajanja električnom energijom“, rekao je Planinčević.

Radnici Mirjana Gojić i Vladan Đurić su zadovoljni dobrim uslovima za rad , redovnim i sigurnim zaradama ali i odnosom poslodavca prema radnicima.

Vlasnik preduzeća Tomas Dritenprajs ne razmišlja trenutno o proširenju preduzeća i povećanju proizvodnje iako , po njegovim riječima, klijenti to od njih zahtijevaju.

derventa.ba

PODIJELI