Vijesti Privreda Posjeta preduzeću “Veneto Shoes”

Posjeta preduzeću “Veneto Shoes”

0

Načelnik opštine Milorad Simić i načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Mirsad Bećirović posjetili su preduzeće za proizvodnju obuće „Veneto Shoes“.

Posjeta preduzecu Veneto Shoes (1)

Preduzeće je počelo sa radom 2006. godine sa oko pedeset radnika, danas ima 150 zaposlenih. Cjelokupna proizvodnja je orjentisana ka izvozu.

Rukovodstvo opštine primili su Snježana Jovičić, direktor preduzeća u Derventi i Terensio Gazeta, većinski vlasnik italijanske firme „Veneto Shoes“ iz Venecije i upoznali ih sa dosadašnjim radom preduzeća i budućim planovima.

Posjeta preduzecu Veneto Shoes (2)

„Veneto Shoes“ se bavi serijskom proizvodnjom obuće odnosno gornjih dijelova obuće visoke svjetske mode koja na svjetskom tržištu dostiže cijenu od preko tri hiljade evra po paru.

„Namjera i želja su nam bili da realizujemo ideju da se visoka moda donese u Derventu. Željeli smo da pokažemo da ovdje nije neki treći svijet , da i jedna mala Derventa može proizvoditi obuću za čiju izradu je potrebno veliko umijeće. Veliku zahvalnost dugujemo i radnicima koji su se pokazali kao izuzetno kvalitetni i sposobni za ovu vrstu posla“, rekao je Gazeta.

Direktor, Snježana Jovičić je govorila o planovima za razvoj preduzeća ističući da je u toku izgradnja nove hale gdje se preseljenje planira u avgustu. Planirano je da klijenti širom svijeta putem video linka imaju uvid u proces rada i mogućnost da prate revije koje će se tu održavati. .Planiran je prijem novih dvadesetak radnika od kojih bi neki prošli kurs italijanskog jezika i upoznali se sa ovom vrstom posla prije samog prijema.

„Ovaj posao se mora raditi sa ljubavlju, jer to je umjetnost“, rekla je Jovičićeva i dodala da se preduzeće susreće sa problemom nedostatka kadra obućarske struke napominjući da „nastojimo da obučimo osobe koje se javljaju na raspisani oglas za prijem u radni odnos jer je većina njih završila drugu školu“, te su za rješavanje ovog problema zatražili pomoć opštinskog rukovodstva. Podršku opštine su zatražili i u uređenju prostora oko buduće proizvodne hale jer se ne isključuje mogućnost dolaska klijentele iz Francuske i Engleske.

Rukovodstvo opštine je obišlo proizvodne pogone preduzeća i upoznalo se sa cjelokupnim procesom proizvodnje.

derventa.ba

PODIJELI