Vijesti Privreda Prinosi žitarica u Derventi četiri do četiri i po tone po hektaru

Prinosi žitarica u Derventi četiri do četiri i po tone po hektaru

0

Vremenski uslovi idu na ruku poljoprivrednim proizvođačima na području Dervente u žetvi ječma, zobi i pšenice, a prinosi se kreću od četiri do četiri i po tone po hektaru.

b-kuruza ubrano 2-45

Preduzeća “Poljoprivrednik” i “Ekoposavina” zajedno su zasijali oko 800 hektara pšenice, a više od polovine te površine već je požnjeveno. U preduzeću kažu da je zrno dobrog kvaliteta, ali su prinosi nešto manji od očekivanih. Razlog je jesenja sjetva koja zbog vremenskih uslova nije obavljena u optimalnom roku, već nešto kasnije.

– Prinosi po hektaru iznose četiri do četiri i po tone. I ove godine otkupićemo viškove od poljoprivrednih proizvođača – kažu u preduzeću “Poljoprivrednik”.

Proizvođač Mihajlo Gadža iz Polja zasijao je na oko šest hektara ječam, zob i pšenicu i očekuje prinos oko 500 kilograma po dunumu. S obzirom da su meteorolozi najavili “vruće” ljeto može se očekivati završetak žetve u predviđenim rokovima.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code