Prinosi žitarica u Derventi četiri do četiri i po tone po hektaru

0

Vremenski uslovi idu na ruku poljoprivrednim proizvođačima na području Dervente u žetvi ječma, zobi i pšenice, a prinosi se kreću od četiri do četiri i po tone po hektaru.

b-kuruza ubrano 2-45

Preduzeća “Poljoprivrednik” i “Ekoposavina” zajedno su zasijali oko 800 hektara pšenice, a više od polovine te površine već je požnjeveno. U preduzeću kažu da je zrno dobrog kvaliteta, ali su prinosi nešto manji od očekivanih. Razlog je jesenja sjetva koja zbog vremenskih uslova nije obavljena u optimalnom roku, već nešto kasnije.

– Prinosi po hektaru iznose četiri do četiri i po tone. I ove godine otkupićemo viškove od poljoprivrednih proizvođača – kažu u preduzeću “Poljoprivrednik”.

Proizvođač Mihajlo Gadža iz Polja zasijao je na oko šest hektara ječam, zob i pšenicu i očekuje prinos oko 500 kilograma po dunumu. S obzirom da su meteorolozi najavili “vruće” ljeto može se očekivati završetak žetve u predviđenim rokovima.

SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code