Vijesti Hronika Proslava Nove godine ih skupo koštala: Robija zbog pokušaja ubistva policajca

Proslava Nove godine ih skupo koštala: Robija zbog pokušaja ubistva policajca

0

Danijel Davidović (19) iz Dervente osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na sedam godina i tri mjeseca zatvora za pokušaj ubistva policajca i krađu pasata u decembru prošle godine.

Davidović je za pokušaj ubistva policajca dobio sedam godina robije, dok je za krađu automobila osuđen na pola godine. Stoga mu je odrezana jedinstvena kazna, koja je, prema praksi, manja od zbira pojedinačnih.

Sudsko vijeće ocijenilo je da je Republičko javno tužilaštvo dokazalo da je Davidović u decembru prošle godine pasatom pokušao ubiti policajca N.Đ.

Prema optužnici po kojoj je proglašen krivim, on je sa Željanom Simićem, koji je već osuđen na novčanu kaznu od 3.500 maraka, u noći između 18. i 19. decembra prošle godine ukrao pasat u Derventi u Njegoševoj ulici, kojim su se zatim uputili na jedan auto-otpad.

Davidović je ranije priznao u banjalučkom Okružnom sudu da je vozilo ukrao sa  Simićem, te da su imali namjeru da ga prodaju kako bi imali novca za proslavu Nove godine.

Nezavisne

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code