Vijesti Hronika PU Doboj: U toku akcija „Odnos vozač-pješak“

PU Doboj: U toku akcija „Odnos vozač-pješak“

0

U cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti, Policijska uprava Doboj u periodu od 05. do 19. marta, sprovodi akciju „Odnos vozač-pješak“.

– Akcija je usmjerena na kontrolu poštivanja obaveza vozača prema pješacima i poštovanja saobraćajnih pravila i propisa od strane pješaka koji učestvuju u saobraćaju, a cilj navedene akcije je da se broj smrtno stradalih i povrijeđenih pješaka svede na minimum, saopštili su iz PU Doboj.

Radi bezbjednijeg učešća u saobraćaju, neophodno je da vozači i pješaci poštuju pravila kretanja kolovozom, te da u uslovima slabe vidljivosti i nepovoljnih vremenskih prilika, učestvuju sa pojačanim oprezom.

– Podsjećamo pješake, da se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da nose odjeću koja je uočljiva na većem odstojanju, a da noću i u uslovima smanjene vidljivosti nose odjeću koja je obilježena materijalima ili predmetima koji odbijaju svjetlost, stoji u saopštenju.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code