Vijesti Privreda Radnici najavljuju štrajk upozorenja

Radnici najavljuju štrajk upozorenja

0

Radnici Fabrike cijevi “Unis” iz Dervente najavili su jednočasovni štrajk upozorenja ukoliko im poslodavac do sutra ne isplati jednu platu. Sindikalni odbor Fabrike “Unis” ranije je donio odluku da će, ukoliko plata ne bude isplaćena u obećanom roku, održati jednočasovni štrajk upozorenja, i to sutra od 10.00 časova.

Unis Derventa
foto: arhiva

Radnici očekuju da će im poslodavac do sutra isplatiti jednu platu, drugu u toku naredne sedmice, i da će do kraja godine početi proizvodnja u fabrici, kažu iz Sindikalne organizacije.

Na sastanku sa predstavnicima Sindikalnog odbora fabrike 15. decembra generalni direktor Fabrike “Unis” Mile Georgievski prenio je čvrsta obećanja vlasnika kapitala da će jedna plata radnicima biti isplaćena do 19. decembra, druga u toku naredne sedmice, i da će do kraja decembra početi proizvodnja.

Sastanku i potpisivanju dokumenta između Georgievskog i predsjednika Sindikalnog odbora fabrike Radosave Milanković prisustvovali su i predsjednik Granskog sindikata metalne industrije i rudarstva Republike Srpske Tane Peulić i načelnik opštine Derventa Milorad Simić.

SRNA

PODIJELI