Vijesti Privreda Radnici Unis-a stupaju u generalni štrajk

Radnici Unis-a stupaju u generalni štrajk

0

Radnici Fabrike cijevi “Unis” iz Dervente sutra će stupiti u generalni štrajk, jer nije bilo pomaka u ispunjavanju zahtjeva koji su zatraženi od menadžmenta i generalnog direktora fabrike, rekao je Srni predsjednik Granskog sindikata metalne industrije i rudarstva Tane Peulić.

derventa unis generalni strajk

“Prošlog četvrtka je održan jednočasovni štrajk upozorenja i ostavili smo generalnom direktoru rok od sedam dana da ponudi rješenje i ispuni zahtjeve radnika. U tom roku nije bilo pomaka i dogovora i, prema odluci od prošlog četvrtka, radnici sutra u 7.00 časova stupaju u generalni štrajk”, rekao je Peulić.

On je istakao da je suština zahtjeva radnika početak proizvodnje u fabrici, isplata zaostalih plata i uplata doprinosa, da bi imali mogućnost ostvarivanja zdravstvene zaštite.

Peulić je dodao da će sutra ujutro doći u Fabriku “Unis”, i da ima informaciju da je i generalni direktor stigao, te očekuje da će tokom sutrašnjih razgovora imati više saznanja o daljoj sudbini fabrike i radnika.

Peulić je izrazio uvjerenje da će veći broj radnika doći na generalni štrajk, uprkos činjenici da jedva sastavljaju kraj sa krajem i da su suočeni sa brojnim problemima.

SRNA/mondo.ba

PODIJELI