Vijesti Privreda Radnici “Unisa”: U fabrici nema struje, preduzeće na pragu stečaja

Radnici “Unisa”: U fabrici nema struje, preduzeće na pragu stečaja

0

Radnici Fabrike cijevi “Unis”, koji su od 25. juna u štrajku, na današnjoj konferenciji za medije poručili su da je u ovoj fabrici isključena struja, te ponovili svoje zahtjeve u vezi isplate plate neizmirenih dugovanja.

Radnici su danas započeli prikupljanje potpisa kako bi preko suda pokušali naplatiti 24 plate koje su priznate kao dugovanja zaposlenim u postupku Plana restrukturisanja ovog preduzeća pokrenutom u septembru 2016. godine preg Okružnim privrednim sudom u Doboju.

Predsjednica Sindikalne organizacije fabrike Radosava Milaković rekla je da se u najskorijem periodu radnici planiraju obratiti i predsjedniku Miloradu Dodiku lično.

– Fabrici je u četvrtak zbog neplaćenih računa isključena struja, a u petak nijedan radnik, čak ni iz administaracije, nije ušao na posao. To se ponovilo i danas, jer ovdje nema nikog, pa smo konferenciju, kao što vidite, održali ispred preduzeća, rekla je Milaković.

Prema nezvaničnim saznanjima radnika Nova banka je, zbog neizmirenih potraživanja, podnijela zahtjev za stečaj fabrike.

Dugovanja radnicima

Radnici traže da im poslodavac isplati plate za april, troškove prevoza za prošlu godinu, kao i doprinose, neizmirene za period od avgusta 2017. do aprila 2018. godine.

Traže i uplatu doprinosa za šest radnika, koji su stekli uslove za penziju, kao i uplatu doprinosa za juni 2017. za radnike koje su preregistrovani u “Mehanika internacional”.

Štrajkači tvrde da je to jedna od firmi, pored “Beometa”, “Granitala” Bijeljina, “Agroherca” Bileća i PGI Zvornik, preko kojih se odvija platni promet jer su računi “Unisa” blokirani.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code