Vijesti Sport Ragbi: “Gladijatori” formirali žensku selekciju

Ragbi: “Gladijatori” formirali žensku selekciju

0

U posljednje vrijeme derventski Ragbi klub „Gladijatori“ doživljava veliku ekspanziju i niže uspjehe, što u domaćim prvenstvima, što na reprezentativnom nivou. Pored svih tih uspjeha, od nedavno sa radom je počela i ženska ekipa.

11944796_932967793406866_2104806315_n

Trener muške i ženske selekcije Radomir Petković – Štaka u razgovoru sa našom ekipom, istakao je da je formiranje ženske selekcije veliki uspjeh za derventski sport, iz razloga što se za ragbi smatra isključivo muškim sportom, a ovo je pravi način da se razbiju predrasude.

„Raduje me činjenica da djevojke neumorno i redovno treniraju, te da svakodnevno pokušavaju da omasove ekipu. Na taj način nastavljamo sa našim projektom, a to je da omladinu maknemo sa ulice i iz kafića te da ih okrenemo sportu“, dodao je trener Petković.

Na našim prostorima, ali i u regionu, postoji liga ragbija 7s i za žene. „Gladijatori“ će težiti da u što kraćem periodu u potpunosti spreme žensku ekipu te da se priključe domaćem takmičenju. Pored spremnosti ekipe veliku ulogu će imati i sama finansijska situacija.

„Bez obzira na sve, najviše me raduje što svakodnevno na naše treninge dolaze građani Dervente, u želji da vide kako izgleda jedan trening ragbijašica“, ponosan trener Štaka.

Pored aktivnosti u ženskoj ekipi, trener Petković aktivno radi i sa muškom seniorskom ekipom, koja će i ove godine biti član domaće ragbi lige. Liga počinje 6. septembra, a u goste „Gladijatorima“ dolazi ekipa „Čelika“ iz Zenice. Svi članovi i rukovodstvo kluba pozivaju građane Dervente da prisustvuju ovoj utakmici, te da podrže „Gladijatore“. Utakmica je zakazana za 13 časova.

Ragbi klub „Gladijatori“ poziva sve zaiteresovane dječake i djevojčice, da im se pridruže na treninzima na terenu srednjoškolslog centra. Treninzi su besplatni!

 Nikola Brković – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code